ОСТАННІ НОВИНИ

Гудима пропонує визнати незадовільною діяльність уряду з подолання бензинової кризи

|

Визнати незадовільною діяльність уряду з подолання бензинової кризи пропонує член парламентського комітету з питань ПЕК Олекса Гудима. Як заявив він сьогодні під час прес-конференції, на завтрашньому засіданні цього комітету він пропонуватиме прийняти постанову, де робота уряду була б визнана незадовільною у зв`язку із кризою у нафтопереробній галузі. “Я вважаю, що уряд не зробив багато чого із того, що мав би зробити у перші ж дні цього процесу, врешті, як і не робить до цього часу попри заяви пана Азарова” – підкреслив народний депутат.

Водночас, за словами О.Гудими, він пропонує висловити недовіру енергетичному блоку Кабміну і терміново заслухати ситуацію на нафтовому ринку на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Відповідаючи на запитання журналістів про реальність прийняття такої постанови у профільному комітеті Олекса Гудима зазначив, що усвідомлює, що коли ця постанова сильно заторкуватиме інтереси представників нафтової галузі, то можуть виникнути проблеми з її прийняттям. З іншого боку, О.Гудима каже, що телефонічно зв`язувався з понад десятком членів комітету, які висловили згоду з такою постановкою питання, тим більше, що нещодавно четверо членів комітету вийшли із більшості і не пов`язані політичними зобов`язаннями. Загалом комітет з ПЕК налічує 34 депутати.

Олекса Гудима визнав, що навіть прийняття такої постанови не матиме реальних юридичних наслідків для уряду, вона є суто рекомендаційною, проте показує ставлення профільного комітету парламенту до ситуації, що склалася з нафтопродуктами. З іншого боку. Олекса гудима прогнозує, що нафтову кризу нагнітають спеціально і її найбільшим наслідком може стати указ Президента про відставку Януковича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *