ОСТАННІ НОВИНИ

Викрали 317 автомобілів

|

Протягом цього року викрадачі автомобілів вже встигли перевиконати план минулого року, до правоохоронців уже надійшло 317 повідомлень про викрадення автомобілів. відкрито 222 кримінальних справи – повідомив сьогодні під час зустрічі з журналістами начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, обороної та мобілізаційної роботи ЛОДА Богдан Шкарада. Минулого року було зареєстровано 556 крадіжок.

Проте, Б. Шкарада наголосив на тому, що ця статистика не відповідає дійсності, просто не всі потерпілі повідомляють про викрадення. Другим мінусом є те, що дуже мало викрадачів відбувають покарання. Так, минулого року з 145 затриманих, до позбавлення волі засудили лише 33 особи, четверо з яких відразу звільнили згідно з амністією, ще 55 відбувають покарання умовно, а у 47-ми справах досі не прийнято рішення. Цього року одну кримінальну справу вже закрили, 50 направили до суду, 52 вже розглядають в суді, і лише по п’яти особах вже приняли рішення. “Така лібералізація до добра не приведе” – вважає Шкарада. Щоб якось запобігти збільшенню автомобільних крадіжок, на його думку, треба вживати оперативних заходів, одним з яких буде перевірка міських гаражів, яку необхідно провести найближчим часом.

Роботу правоохоронців щодо запобігання автокрадіжкам визнано незадовільною. Керівництву доручили провести спільну колегію обговорити причини такої ситуації і способи її розв’язання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *