ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти малювали своє бачення кучмізму

|

Сьогодні в рамках акції “Пора” біля пам’ятника Іванові Франкові студенти університету мали змогу висловити своє ставлення до кучмізму. Окрім чотирьох професійних настінних врайтерів, кожен бажаючий міг намалювати щось від себе за допомогою крейди, меркера чи балончика з фарбою (оснанє лише на спеціальних шитах). Як повідомив один з учасників акції Богдан, кучмізм малюватимуть також у Луцьку, Тернополі, Рівному, Івано-Франківську, Вінниці, Херсоні та Севастополі. Все це відбуватиметься протягом 27-30 травня, розпочали малювання у Львові.

За його словами, попередніми проявами акції “Пора” були розклеєні по місту листівки із запитаннями: що таке кучмізм? та відповідями на них, а малюнки – продовження спротиву. “Тут кожен може сказати своє слово, показати, як він уявляє всю цю систему” – вважає Богдан. Щодо фінансування цієї акції, він зазначив, що є люди, які бачать, що так далі жити не можна, і вони дають гроші на подібні речі, але ці люди не вказують, що треба робити.

Перед ЛНУ ім. І. Франка акція тривала близько години, професіонали та й всі охочі під час великої перерви могли намалювати все, що хотіли в рамках антикучмізму. Якщо професійні “врайтери” (як вони себе називають) малювали на великих щитах балончиками з фарбою здебільшого у похмурих тонах, то студенти використовували яскраву крейду і малювали нею де завгодно. Найбільше надписів було на кшталт Украна без Кучми, Кучма смерть свободи та подібне.

Крейду згодом змиє фарба, не відомо, що зроблять з розмальованими щитами, але так чи інакше, львівські студенти вкотре намагалися висловити свій спротив усьому, що твориться в країні. “Я просто хочу жити в нормальній країні, з нормальною економікою і не думати, як прогодувати свою сім’ю” – підсумував один з учасників акції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *