ОСТАННІ НОВИНИ

Про історичну пам’ятку Львова дбатимемо спільно з Держбудом

|

Сьогодні підписано угоду між Львівською обласною держадміністрацією та Державним комітетом будівництва та архітектури, яка стосується збереження і реконструкції центральної частини Львова – визнаної ЮНЕСКО історичною спадщиною. Як повідомив під час прес-конференції голова Держбуду Валерій Череп, зараз стоїть питання про те, щоби встигнути зробити якомога більше в реконструкції до 2006 року – святкування 750-ліття Львова, а потім продовжувати роботу з реконструкцї, бо „така робота за два роки не робиться“.

“Нині у Львові маємо багато проблем, 120 гектарів центральної частини міста потребують реконструкції, програма має бути комплексна – до кожного району, вулички, будинку треба підходити окремо” – наголоси він. Пропозиції, які сьогодні обговорювали, за слова В. Черепа, розглядаються на державному рівні, це дозволить привернути увагу організаторів і знайти інвестиції. До речі, тут голова Держбуду наголосив, що інвестиції можуть бути не лише державні.

Голова ЛОДА Олександр Сендега зазначив, що ця угода враховує фінансові та організаційні питання, вона головно скерована на те, щоби проблеми відновлення Львова розв’язували щвидше. Він також наголосив, що на реконструкцію ісоричної частини Львова у держбюджеті виділено 5,4 мільйони гривень, а також розглядатимуть питання про додаткове фінансування соціально-економічного розвитку міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *