ОСТАННІ НОВИНИ

Розпочався пошук потенційних прийомних батьків

|

Європейський та американський багатолітній досвід переконує, що виховання „важких“ дітей у прийомних сім’ях чи будинках сімейного типу суттєво і у ліпший бік відрізняється від пострадянського утримування неповнолітніх у інтернатах.

Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив начальник відділу у справах неповнолітніх Львівської міськради Тарас Гурей, зробивши спробу довести різницю різних форм утримування та виховання дітей-сиріт.

Нині в Україні вже створено 50 прийомних сімей, із них 19 – у Києві. Львів поки-що перебуває на першому етапі – інформаційно-ознайомчому. Другий етап – навчання потенційних претендентів, розпочнеться, щойно з’являться бажаючі. Однак, як показує досвід столиці, на цьому етапі значний відсоток сімей визнають, що вони не готові взяти додому від однієї до 4-х дітей на виховання.

З фінансової точки зору така новація також вигідна суспільству – на утримання дитини в державних установах витрачається 800 гривень на місяць, в той час як у сім’ях близько 300 гривень. А про моральний клімат і говорити не доводиться – у сім’ях він однозначно кращий і лише позитивно впливає на виховний процес. Натомість, за статистикою, близько 70% колишніх вихованців дитячих будинків потрапляють на лаву підсудних протягом п’яти років після виходу з інтернату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *