ОСТАННІ НОВИНИ

З першого травня робота прикордонників не змінилася

|

“Зі вступом трьох наших західних сусідів у ЄС, робота Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України значних змін не зазнала” — розповів сьогодні начальник Західного регіонального управління ДПСУ генерал-майор Володимир Карась. За словами пана Карася, є деякі невеличкі непорозуміння із польськими митниками та прикордонниками, але це не дуже впливає на роботу української служби.

З першого травня ЄС виділив кошти на ущільнення польських стражниць, на нове обладнання для відслідковуання нелегальних мігрантів, на рентгенівську апаратуру для відскановування вантажів великотонажних автомобілів. “Проте, – говорить Володимир Карась, – робота українських прикордонників якісно краща від роботи польських прикордонників.” Генерал-майор говорить, що це пов’язане із тим, що в українських прикордонних заставах ще збереглася радянська дисципліна. Та й навіщо ущільнювати польські стражниці, коли основна робота по затриманні нелегалів та контрабанди випадає на українців, адже нелегали, здебільшого, втікають з України і наші прикордонники у більшості випадків затримують їх на своїй ділянці. “У разі, коли нелегальним мігрантам все ж вдається перейти на польський бік, ми повідомляємо про це сусідів,” – говорить пан Володимир. Іншими словами, поляки лапають лише тих, кого пропустили українці.

За словами начальника ЗРУ ДПСУ, протягом чотирьох міцсяців поточного року, прикордонники Західного регіонального управління вилучили товару, який заборонений для ввозу або вивозу з України на суму понад 10 мільйонів гривень. Також затримано 1 500 порушників державного кордону, 1 200 з яких – нелегальні мігранти. Користуючись територією нашої держави, як транзитною зоною, на Захід прямують чеченці, вірмени, грузини, в’єтнамці, китайці та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *