ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителі розпочали голодування під міськрадою

|

П’ятеро вчителів львівських шкіл розпочали сьогодні голодування у наметах, які вони розбили під приміщенням міської ради Львова. Як повідомив голова страйкому Шевченківського району Львова Ігор Шлапак, таким чином вони вимагають від міської ради виконати рішення судів щодо виплат коштів освітянам за борги по 57 статті “Закону про освіту”. Крім того, ще 9 шкіл проводять сьогодні скорочені уроки.

За словами Ігоря Шлапака, голодувати вчителі будуть по черзі – якщо вони побачать, що хтось із голодувальників ослабне, то його примусово відправлятимуть додому, а на його місце ставатиме хтось інший. “Акція триватиме, поки нам не заплатять кошти” – заявив Ігор Шлапак.

За його даними, усім вчителям Львова заборгованіть по цій статті сягає 25 мільйонів гривень. Водночас, сума, яку місто мало б виплатити за рішеннями судів становить 8 мільйонів. Ігор Шлапак вважає, що міська влада, як роботодавець вчителів має можливості виплати коштів, адже є нерозподілені прибутки з минулого року, однак з якихось причин витрачати ці кошти на освітян не хоче.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *