ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримано фальшивомонетників

|

Оперативники державної служби по боротьбі з економічною злочинністю області затримали чотирьох студентів та одного безробітного львів’янина за фальшивомонетництво, повідомляє ЦГЗ УМВСУ у Львівській області. Більше року вони виготовляли за допомогою комп’ютерного обладнання 100 та 50-доларові банкноти. Фальшивки продавали за заниженою ціною, а отримані кошти вкладали у розширення свого протиправного бізнесу.

Працівники міліції вилучили комп’ютери і кольорові принтери, з допомогою яких зловмисники друкували підробки, та фальшиві купюри номіналом 100 та 50 доларів США. У помешканні одного із затриманих знайшли також заготовку для виготовлення гривень. Правоохоронці відзначають, що підробки виготовлені дуже майстерно. Фальшивомонетники подбали про те, аби відмінності між їхнім творінням та справжньою валютою не було помітно неозброєним оком. Вилучені купюри мають і водяний знак, і навіть спеціальну смужку. Різницю між справжніми доларами та підробленими можна відчути хіба що на дотик.

Як розповів старший оперуповноважений УДСБЕЗ УМВС України у Львівській області Ігор Петрик, вилучені банкноти та комп’ютерне обладнання було скеровано для проведення експертизи. За словами оперативника, таке дослідження дозволить встановити аналогічні факти збуту вилучених купюр на території Львівщини та інших регіонів держави. Проти фальшивомонетників порушено кримінальну справу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *