ОСТАННІ НОВИНИ

ЗАТ “ЛАЗ” почало серійний випуск автобусів “НеоЛАЗ”

|

У суботу на Львівському автомобільному заводі відбулися урочистості з нагоди початку серійного виробництва автобусів для міжміських перевезень “НеоЛАЗ-520ML”. “Ми вклали у просування цього проекту 2 мільйони євро в основні фонди і вкладемо ще приблизно мільйон євро, тож сьогодні ми можемо впевнено казати, що “НеоЛАЗ” відбувся” – заявив голова правління ЗАТ “ЛАЗ” Юрій Сорокін.

За його словами, 14 вітобусів цієї марки уже замовив російський Газпром і вони будуть відправлені найближчим часом. Ю.Сорокін вважає, що до кінця року заводу вдасться укласти угод на 50 таких машин і виготовити до 30 нових автобусів. Вартість цього автобуса – 200 тисяч доларів США.

Крім того, львівські автобусобудівники запрезентували журналістам нові розробки заводу – автобуси з низьким рівнем підлоги для міських перевезень “CityLAZ” та аналогічних автобусів для аеропортів. Юрій Сорокін вважає, що максимум за вісім місяців автобуси для міських перевезень також перейдуть в промислове виробництво і в перший рік їх виготовлять до 50, а потім нарощуватимуть до 300-500 штук на рік. Незабаром “CityLAZ” розпочнуть випробовувати на дорогах Києва та Москви. Крім того, такими автобусами, за словами Юрія Сорокіна, зацікавилися великі міста сходу України. Ціна міського автобуса – 100-110 тисяч доларів, він вміщає понад 100 пасажирів.

За чотири місяці цього року ЛАЗ випустив 185 автобусів. Загалом завод планує цього року випустити не менше 750 машин. Минулого року підприємство виготовило 437 автобусів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *