ОСТАННІ НОВИНИ

День народження без Гії

|

Сьогодні нашому колезі Гії Гонгадзе мало б виповнитися 35 років. Однак до цього дня він не дожив, точніше, йому дожити не дали. Проте друзі та знайомі цей день пам’ятають і сьогодні, на “щербатий” ювілей зібралися у подвір’ї перед “Дзигою”, аби згадати колегу та приятеля.

Обійшлося без помпезних промов і радикальних заяв, адже зібралися ті, хто більше чи менше знав Гію у різні часи, але знав його як щиру людину і доброго друга. Усі промови та зяви замінили добре слово на спомин та бокал грузинського вина. А на стіні коло “Дзиги” поставили картину, на якій зображені грузини під час святкування, а під нею – пляшку вина, наповнений бокал та гроно винограду.

Водночас львівським журналістам запрезентували український примірник книжки журналіста газети “Kyiv Post” Ярослава Кошіва “Обезголовлений”. Що буквально на днях побачила світ за сприяння Української республіканської партії “Собор”.

Журналіст і засновник інтернет-видання “Українська правда” Георгій Гонгадзе зник у вересні 2000 – го року. Його обезголовлене тіло було знайдено 2 листопада того ж року у Таращанському лісі і це стало приводом до найгучнішого скандалу в історії незалежної України, коли якийсь час потому лідер СПУ Олександр Мороз із парламентської трибуни звинуватив у причетності до викрадення та вбивства журналіста вищих посадових осіб України, в тому числі, й президента Кучму, посилаючись на так звані плівки Мельниченка. Попри багаторазові та розмаїті експертизи, справа пошуку виконавців та замовників цього вбивства так і залишається нерозкритою, а останки тіла журналіста – все ще непохованими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *