ОСТАННІ НОВИНИ

Студентам-туристам збудують у Львові хатку

|

Впродовж року у Львові може з’явитись студентський готель – так званий хостел. Перший подібний готель уже найближчим часом відкриють в Києві, трохи згодом – в нашому місті, Одесі, Ужгороді, Івано-Франківську. За словами представників Всеукраїнської молодіжної хостел-асоціації, основна мета цих готелів – залучити більше іноземних молодих туристів і дати можливість українським студентам подорожувати Україною. Вони запевняють, що проживання там буде доступним для більшості студентів.

За словами заступника голови державної туристичної адміністрації України Євгена Самарцева, кожен український хостел зможе водночас прийняти щонайменше 150 осіб. Потрапити туди може кожен бажаючий, попередньо забронювавши номер, повідомляє „Громадське радіо“.

Як зазначив Євген Самарцев, для українських студентів доба проживання у хостелі коштуватиме не більше аніж 30 гривень. Для іноземних студентів, що бажають подорожувати Україною, місце у хостелі коштуватиме дорожче. Однак їм заплатити таку суму не буде складно, розповідає Роман Пономаренко – віце-президент з міжнародних зв’язків Всеукраїнської хостел-асоціації. За його словами основними клієнтами хостелів і повинні бути студенти з-за кордону: „Ми заохочуємо існуючі недорогі готелі, що потім беруть кредити і роблять реконструкцію за нашими стандартами. По тому ми беремо їх у нашу мережу і продаємо за кордоном. Ці хостели з мінімальними послугами – це буде так званий “ліжко і сніданок”. Наш клієнт, попри українців, яким надаватимуть значні знижки, – це молодь з-за кордону, яка дозволить заробляти гроші. Вони готові витратити на день п’ятдесят євро на усе. Це і є наші основні клієнти.

Зараз у більш ніж 90 країнах світу налічується щонайменше 8 тисяч хостелів. Зокрема, у Польщі їх більше семисот.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *