ОСТАННІ НОВИНИ

Проведення екзит-полу на Львівщині зіткнеться з труднощами

|

Львівська область лідирує за кількістю людей, які не хочуть відповідати, як вони проголосували, — повідомив заступник директора Центру „Соціоінформ” Олексій Антипович на засіданні „Екзит-пол” у Львівському прес-клубі реформ.

Олексій Антипович зазначив, що фахівці, які займатимуться проведенням екзит-полу свідомі того, що на Львівщині у них буде чимало труднощів у його проведенні.

Олексій Антипович вважає, що людям не варто розтлумачувати суть екзит-полу, бо це також негативно вплине на щирість відповіді. Він не відкидає, що при наданні відповіді на питання людина захоче продемонструвати свою дотичність до перемоги того чи іншого кандидата і дасть відповідь, що не відповідає дійсності.

Олексій Антипович відзначив, що на Львівщині є до 2 тис. виборчих дільниць і фізично неможливо скерувати фахівців для проведення екзит-полу. Він наголосив, що структура, яку він представляє, завжди намагається кваліфіковано проводити кожне соціологічне дослідження. Але, як зазначив він, що кожна структура такого типу працює на замовника і 90% успіху справи залежить від того, як замовник представляє напрацьовані соціологами результати, інформує „Вголос“.

На переконання Олексія Антиповича, на час президентських виборів на Львівщині, як і в інших регіонах України буде проводитися „екзит-пол” двома структурами. „Щоб завжди можна було сказати, що на „екзит-пол” однієї структури є „екзит-пол” іншої”, — додав Олексій Антипович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *