ОСТАННІ НОВИНИ

Аварійність на дорогах Львівщини зростає

|

За всіма можливими показниками за чотири місяці поточного року аварійність на дорогах зросла, порівняно з аналогічним періодом минулого року – повідомив на сьогоднішній прес-конференції начальник департаменту ДАІ Львівщини Сергій Марусич. До прикладу, цього року трапилося 598 ДТП, в минулому – 353. У дорожньо-транспортних пригодах цього року на Львівщині загинуло 82 особи – це на 15 смертей більше, ніж за аналогічний період минулого року. “Не лише на Львівщині зростає аварійність на дорогах, – додає заступник ДАІ УМВСУ у Львівській області Михайло Чапля, – показники зросли по усій Україні. Кожних дві години в Україні гине людина на дорозі.”

Через незадовільний стан вулично-шляхової мережі трапилася 331 пригода, 133 – через недостатнє, або відсутнє зовнішнє світло. До головних причин, які спонукають до вчинення ДТП, пан Марусич зарахував недисциплінованість учасників дорожнього руху та занадто пом’якшені покарання до порушників. “Низькі штрафи, а також те, що працівники ДАІ не мають права забирати у водія документів, призводять до безкарності,” – говорить Михайло Чапля. Не мало ДТП стається через те, що чоловіки дають кермо в руки жінкам, а батьки – дітям. “Ця наука часто перетворюється на трагедію,” – говорить Сергій Марусич.

Згадав пан Марусич і про маршрутні перевезення. Він нагадав, що ДАІ Львівщини не забуває про те, що в маршрутівках має стояти відповідна кількість пасажирів і не відступатиметься від своїх зимових принципів. “Окрім цього, ви, мабуть, помітили, що у Львові поменшало старих мікроавтобусів “Пежо” із рекламою “Львівського пива”. “Пежо-Карсан” – автомобілі, які найшвидше почали перевозити львів’ян і відслужили своє,” – говорить пан Марусич. Саме тому, за його словами, даішники сприяють, аби старі маршрутки щезали з наших доріг і обіцяють продовжувати цю справу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *