ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова прийшов День Європи

|

Сьогодні о другій годині на площі перед Оперним театром відбулося відкриття Дня Європи у Львові. Там же до шостої вечора працюватиме імпровізоване європейське містечко, де жителі Львова зможуть познайомитися з усіма європейськими країнами.

Як зазначив під час прес-конфернеції, що передувала відкриттю, повірений у справах ЄС в Україні Стефан Сковман, цей захід є свідченням єдності усіх частин Європи – і тих, котрі належать до ЄС і тих, котрі перебувають поза цим об’єднанням. “Святкування Дня Європи – це не політична дискусія з приводу майбутнього європейських держав, це радше захід, під час якого ми показуємо, що маємо спільні цінності” – заявив С.Сковман.

Зі свого боку міський голова Львова вкотре підкреслив, що Львів завжди був європейським містом і для нього, як керівника цього міста є великою честю, що такий захід відбувається у Львові. Тим більше, що віднедавна Львів опинився від кордону з ЄС ближче, ніж на сто кілометрів.

Окрім містечка, львів’яни зможуть побачити концерт екс-учаникці групи “ВІА Гра”, латвійської групи “Брейнсторм” та легенди українського року “ВВ”.

С.Сковман відзначив, що його дуже втішила реакція жителів Києва та Дніпропетровська, де уже святкували День Європи. Відтак організатори уже зараз думають про те, чи не варто й наступного року продовжити сяткування Дня Європи не лише у столиці, але й по регіонах України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *