ОСТАННІ НОВИНИ

Зустрічний позов „Молодої Галичини“ до журналіста Савельєва відхилено за необгрунтованістю

|

Черговий раунд судового процесу між журналістом Миколою Савельєвим та редакцією газети „Молода Галичина“, що відбувся сьогодні у Франківському місцевому суді Львова, дав перші результати. Суддя Віра Дячишин відхилила зустрічний позов „МГ“ до Савельєва та „Львівської газети“ як необгрунтований.

Окрім цього, головуюча запропонувала позивачу Савельєву укласти з „Молодою Галичиною“ мирову угоду. Ця пропозиція журналістом була відхилена у категоричній формі.

Адвокат „МГ“ Андрій Сірий заявив під час судового процесу, що він представляє тільки інтереси видання, а хто представляє інтереси автора статті „Реквієм по Миколці Чекісту“ савелія Газетного, йому невідомо.

Суд погодився долучити до матеріалів справи рішення Всеукраїнської комісії з журналістської етики, у якому засуджується публікація в „МГ“, заяву понад 100 журналістів Львівщини в підтримку позиції Миколи Савельєва, а також експертне заключення професора ЛНУ ім. Франка Володимира Здоровеги, у якому він називає публікацію в „МГ“ неприхованою образою.

На цьому засідання перервалося у зв’язку з пізнім часом. Продовження судових слухань 11 червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *