ОСТАННІ НОВИНИ

Західноукраїнське турне Міжнародного симфонічного оркестру INSO розпочнеться у Львові

|

Україно-швецький симфонічний оркестр INSO-Львів у суботу розпочинає турне містами Західної України. Його відкриття відбудеться о 18.30 в приміщенні Національного академічного українського драматичного театру ім.М.Заньковецької. Програма концерту побудована довкола класичного репертуару, який включає твори Бетховена, Борткевича та музичний твір за мотивами казки братів Грімм “Спляча красуня”.

Відтак оркестр, засновником та диригентом якого є швейцарський громадянини Гунгард Маттес, вперше з концертами відвідає Рівне, Івано-Франківськ, Луцьк та Тернопіль. “Склалося так, що український слухач нині залишився поза увагою великих симфонічних оркестрів, які переважно гастролюють за кордоном, тому наш оркестр в цьому напрямку зробив великий прорив” – зауважила менеджер оркесру INSO Софія Онуфрів.

Гастрольна діяльність колективу в основному відбувається за межами країни. Останнє велике гастрольне турне Швейцарією, Австрією та Німеччиною завершилося у квітні. Оркестр отримав схвальні відгуки найпровідніших засобів масової інформації. Наступний великий виступ за кордоном відбудеться опісля Західноукраїнського турне – у Польщі в замку Красічин. Наразі тривають переговори про низку концертів у Китаї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *