ОСТАННІ НОВИНИ

У львівській квартирі виробляли контрафактну відеопродукцію

|

Правоохоронці знешкодили нещодавно злочинну групу, що спеціалізувалася на виробництві контрафактної відеопродукції, повідомляє ЦГЗ УМВСУ у Львівській області. Підпільну майстерню із виготовлення підробок було організовано в одній із квартир у Львові. Впродовж року троє зловмисників записували там піратське кіно, а злочинний товар продавали підпільно вузькому колу перевірених клієнтів.

Оперативники знайшли у піратській майстерні 1 800 неліцензійних відеокасет та більше трьох сотень дисків без контрольних марок.за словами працвника ЦГЗ УМВСУ у Львівській області Галини Лучків, серед відеотеки, вилученої у піратів, не тільки мультики, бойовики та мелодрами, але й порнографічні фільми.

Керівник відділу по захисту інтелектуальної власності УДСБЕЗ УМВС України у Львівській області Василь Телиця розповів, що за матеріалами, зібраними оперативниками, вже порушено кримінальну справу за 176-ою статтею Кримінального Кодексу України, що передбачає відповідальність за порушення авторських та суміжних прав. Вирішується також питання щодо порушення кримінальної справи за ст. 301 КК (збут та розповсюдження порнографічної відеопродукції).

Загалом, за час проведення спецоперації “Інтелект” працівники державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Львівщини вилучили понад 5 тисяч неліцензійних компакт-дисків та відеокасет на загальну суму понад 100 тисяч гривень. Проти інтелектуальних “піратів” порушено 4 кримінальні справи, а до адміністративної відповідальності притягнуто 50 порушників авторських прав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *