ОСТАННІ НОВИНИ

Польський омбудсмен занепокоєний станом справ на польсько-українському кордоні

|

Уповноважений із прав людини Польщі Анджей Цолль занепокоєний станом справ із дотриманням прав людини на польсько-українському кордоні. “Разом зі своєю українською колегою Ніною Карпачовою ми неодноразово апелювали до представників влади, але мушу сказати, що поки що ефект від цього мізерний” – заявив він.

За словами пана Цолля, порушення прав людини на кордоні між Україною та Польщею пов’язані не лише з тим, що працівники митниці та прикордонної служби дозволяють собі різне трактування законодавства, але й самою організацією діяльності пунктів перетину, коли водії вантажівок змушені по кількадесят годин стояти на кордоні у великих чергах. “ Ми мусимо докласти ще багато зусиль для того, щоби кордон не став перешкодою на шляху тісних контактів між нашими державами, тобто, між Україною та Європою” – заявив Анджей Цолль.

Водночас, він розповів, що його хвлиює також і той факт, що до його установи дуже мало звертаються за допомогою іноземці, які в той чи інший спосіб працюють у Польщі, в тім числі й українці.

Візит пана Цолля відбуваєтсья в рамках проекту “Клуб особистостей”, що його започаткували ТРК “Люкс” та польське Radio Rzeszow.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *