ОСТАННІ НОВИНИ

Дату наступної сесії облради досі не визначили

|

Сьогодні у Львіській обласній раді провели відкриту президію, проте дату проведеня чергової 14 сесії досі не визначили. Призначати дату, на думку більшості присутніх, можна лише після того, як усі питання, які виноситимуть на сесії, будуть узгоджені трьома фракціями. Відтак, зважаючи на відсутність керівника фракції “Соціальна справедливість” та уповноваженого від нього Ігоря Думи, а також на те, що керівник “Ділової Львівщини” Михайло Брегін змушений був відлучитися, сьогоднішнє затвердження питань було б одностороннім.

Керівник фракції “НУ” Олег Канівець в обласній раді запропонував, щоби представники трьох фракції зустрілися на тижні у форматі 3+3+3 і обговорили суперечливі питання, лише після цього можна буде виносити їх на сесію і затверджувати. М. Брегін також пропонував розглянути кожне питання і щоби вони були завізовані депутатами.

Під час відкритої президії таки заслухали одне питання, а саме – висновок голови постійної комісії з питань депутатської етики, регламенту, законності і військових проблем Михайла Ваврина. Він зазначив, що на минулій сесії було відсутно 47 депутатів, і лише частина з поважних причин. Щоправда, списку цих депутатів він не оголосив оскільки голова облради Михайло Сендак сказав, що він хоче з’ясувати відсутність депутатів на сесії у персональній розмові з кожним. З частиною він вже зустрічався, а з рештою планує поговорити найближчим часом. Оголошувати списки можна буде лише після того, як він поговорить з кожним. Такої ж думки притримується і депутат М. Христинич: “Якщо всі фракції просять не опубліковувати списки депутатів-прогульників і зняти це до сесії, але якщо вони не прийдуть, тоді опублікувати прізвища”. М. Христинич наголосила, що президія власне проводиться для того, щоб депутати визначилися, чи йдуть вони на сесію і з’ясували, які питання залишити, а які зняти. Вона нагадала, що ця сесія на має повторити минулу, коли депутатам мало б бути соромно, що зірвали сесію.

А. Чорновіл коментуючи звернення до нього зазначив: “Зі списку комісії регламенту чомусь пропало вісім депутатів, оскільки ми заявляли всією фракцією “СС” двадцятьма восьма голосами, що не йдемо на сесію. Чи підемо ми на наступну сесію, визначимо після круглого столу, який зберемо найближчим часом, може, в середу”.

Депутат О. Лемішко з цього приводу вважає, що лідер групи “Соціальна справедливість” спочатку заявив, що до першого квітня принесе голову Сендака, але це йому не вдалося і тепер не знає, як з цієї ситуації вийти. “Самі не приходять на сесію і не дають це робити частині депутатів “Ділової Львівщини” – підкреслив О.Лемішко. Він вважає, що “Соціальна справедливість” сама себе загнала в глухий кут, бо є питання, які потребують нагального вирішеня”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *