ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко та Тимошенко проти референдуму у Львові

|

Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко вважають, що проводити у Львові референдум з приводу дострокового припинення повноважень міського голови Львова зараз є недоцільним. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції керівник представництва блоку “Наша Україна” Петро Олійник.

За його словами, минулого тижня відбулося спільне засідання обох блоків, під час якого розглядали ситуацію з ініціативними групами щодо проведення референдуму у Львові і звернення стало його результатом. Лідери обох блоків вважають, що чинна влада хоче створити у Львові конфлікти для дестабілізації ситуації напередодні президентських виборів, а відтак стверджують, що позачергові вибори міського голови Львова не на часі, рівно ж як і в іншому місті чи селі України. Тимошенко та Ющенко закликають усі сторони конфлікту сісти за круглий стіл, знайти спільну мову і почати працювати на перемогу.

За словами Петра Олійника, одразу ж після прес-конференції він поїхав на зустріч до міського голови Львова аби обговорити проблеми вчителів. Петро Олійник заявив, що має кілька пропозицій для вирішення цієї проблеми, зокрема, він закликатиме частину коштів, нерозподілених ще з минулого року, витратити на вчительскі проблеми, а крім того, пропонуватиме Л.Бунякові подати судовий позов проти уряду за те, що він не виконує своїх зобов’язань в частині фінансування вчителів за статтею 57 Закону “Про освіту”.

Водночас Петро Олійник повідомив, що представники блоку зустрілися з лідером профспілки освітян Андрієм Соколовим і запропонували йому замість протестних акцій підняти вчителів на кампанію збору підписів за прийняття законопроекту, підготованого “Нашою Україною” щодо визнання боргів за 57-ю статтею кредиторською заборгованістю уряду перед територіальними громадами України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *