ОСТАННІ НОВИНИ

Польський омбудсмен поділиться досвідом захисту прав людини

|

Зустріч з польським омбудсменом (уповноваженим з прав людини) професором Анджеєм Золлєм, що буде присвячена особливостям дотримання прав людини у Польщі відбудеться у вівторок о 15 годині у конференц-залі Українського Католицького Університету. Під час зустрічі також говоритимуть про можливості запозичення польського досвіду у боротьбі за права людини і громадянина в Україні, та можливості витворення спільних дієвих механізмів контролю за дотриманням цих прав в обох країнах за умов вступу Польщі до ЄС, враховуючи напружену ситуацію при перетині польсько-українського кордону.

Ця зустріч проводитиметься у межах польсько-українського „Клубу Особистостей“, утвореного за ініціативою газети “Поступ”, ТРК “Люкс”, радіо “Люкс”, Інституту Розвитку міста та “Радіо-Жешув” (м.Ряшів, Польща), співорганізатором зустрічей є Український Католицький Університет.

Анжей Золль є професором Ягелонського університету, почесним доктором багатьох університетів. Спеціалізується на кримінальному праві. Склав службову присягу 30 червня 2000 року. За часів Солідарності був активним учасником формування юридичних підстав нової держави, у 90-93 році очолював Державну виборчу комісію, був суддею у 1989-1993, а в роках 1993-1997 став Головою Конституційного Трибуналу, з 1998 по червень 2000 очолював Раду у справах закононості при Голові Ради Міністрів. Від травня 2002 року – віце-спікер Європейського інституту омбудсмсена. Пан Анджей автор більше ніж 150 праць з питань кримінального, конституційного права та філософії права. Є співавтором польського кримінального кодексу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *