ОСТАННІ НОВИНИ

З понеділка учителі голодуватимуть під Ратушею

|

Учителі Львова мають намір поновити 17 травня голодування під Львівською міською радою з вимогою виплати заборгованості із зарплатні, повідомив лідер незалежної профспілки учителів Львова Андрій Соколов. За його словами, учителі, котрі почнуть голодування, планують установити намети коло приміщення Львівської міськради.

У квітні семеро вчителів шкіл Франківського району Львова з 26 по 30 квітня уже проводили голодування під приміщенням райдержадміністрації.

Андрій Соколов також повідомив, що школи Франківського, Шевченківського і Сихівського районів Львова з 17 травня також відновлять проводення 22,5-хвилиннипх уроків замість 45 хвилинних, вимагаючи виплати заборгованості із зарплатні.

Як повідомлялося, депутати Львівської міськради відмовилися виділити 5,6 млн. гривень на виплату вчителям з невикористаних коштів з міського і районного бюджетів Львова за 2003 рік.

У Львівській області 18 тис. учителів вимагають у судах виплати 37,3 млн. гривень зарплати, з них у Львові 10171 – 25 млн. гривень.

30 квітня місцевий суд Франківського району Львова відмовив у задоволенні позову начальника райвно Франківського району Львова Катерини Гороховської, в якому вимагалося визнати незаконною акцію протесту вчителів у формі проведення 22-хвилинних уроків у зв’язку з недостатністю доказів.

Тим не менше, 11 травня пані Гороховська заявила, що директори шести шкіл Франківського району нестимуть відповідальність за неповні уроки, які проводили їхні школи під гаслом “Скільки платите – стільки й працюємо”. “До директорів 6 шкіл застосують адміністративні стягнення – з травня вони не отримуватимуть доплату за напружену роботу” – заявила Катерина Горохівська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *