ОСТАННІ НОВИНИ

У понеділок відбудеться Президія обласної ради

|

На початку наступного тижня у Львівській обласній раді відбудеться президія під час якої, очевидно, депутати спробують домовитися щодо призначення дати проведення чергової сесії облради, яку в кінці березня так і не вдалося провести через відсутність кворуму. Зокрема, на сьогоднішній колегії голова облради Михайло Сендак наголосив, що депутати мали б зібратися до кінця травня.

Під час колегії Михайло Сендак виклав своє ставлення до ситуації, яка склалася внаслідок непроведення сесії і навів факти – скільки від цього втратила область. На його думку, серйозну проблему викликає виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області. “В силу певних політичних обставин економіка Львівщини й владні структури опинились у своєрідній патовій ситуації”, – наголосив Сендак. – “Через ігнорування частиною депутатів обласної ради, з яких немало, до речі, є державними службовцями, не приймаються важливі для господарки краю рішення. Бюджет втрачає мільйони гривень, а сотні людей – працю”.

Зокрема, Сендак наголосив на важливості питання розвитку програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення на 2004 рік за рахунок коштів обласного бюджету. На 2004 рік передбачено витратити на це у сумі 14,3 млн.грн, з них 8 млн.грн. за рахунок надходжень, які повинні надійти в обласний бюджет від відчуження майна, яке знаходиться в комунальній власності. Натомість, до сьогодні надійшло лише 2 млн.грн. У зв’язку із блокуванням роботи сесії депутатською групою “Соціальна справедливість” і частиною депутатів із групи “Ділова Львівщина” не вирішується питання затвердження переліку об’єктів приватизації. Внаслідок цього регіональне відділення Фонду держмайна України у Львівській області практично вже не встигає підготувати об’єкти для приватизації. А, керівники будівельних організацій, з якими головні розпорядники коштів передбачали укласти угоди щодо будівництва вимагають терміново укласти відповідні угоди, або шукатимуть інші об’єкти для будівництва. Саме тому Михайло Сендак звернувся до голови ОДА Олександра Сендеги, аби він посприяв у проведенні сесії обласної ради, усовістивши частину депутатів, які є власне державними службовцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *