ОСТАННІ НОВИНИ

На Золочівщині буде центр реабілітації наркозалежної молоді

|

Незабаром у селі Княже, що на Золочівщині, планують відкрити центр реабілітації наркозалежної молоді. Одночасно з ним почне роботу відділення реабілітації наркозалежних ув’язнених у Львівській виправній колонії №48, що по вулиці Хуторівка. Лікування в цих двох закладах проводитимуть за принципом 12-крокової програми – повідомив голова ЛМГО „Дорога“ Володимир Ковалевский.

За його словами, в Україні, за неофіційними даними близько 560 тисяч наркозалежний, а 70% ВІЛ-інфікованих – саме споживачі ін’єкційних наркотиків. Нещодавно під час зборів с. Княже було затверджено передачу приміщення колишньої лікарні під центр. Після ремонту в цьому будинку зможуть проходити реабілітацію одночасно 30 молодих людей. В. Ковалевський зазначає, що наразі вони домовляються з начальником управління у справах сім’ї та молоді Ярославом Кашубою, щоб адміністрація виділила кошти на утримання центру. Планується, що перша група бажаючих позбутися наркотичної залежності прибуде до Княжого вже на початку літа.

Наразі в області немає ребілітаційних центрів такого зразка, щоправда при центрі „Дорога“ існує локальний, але там може проходити реабілітацію одночасно не більше семи осіб. Інші центри реабілітації створено переважно релігійними організацями. 12-крокова пограма реабілітації передбачає не лише детоксикацію, але й соціотерапію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *