ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові почують чеські дзвони з Оломоуца

|

В рамках співпраці між Львівською областю та Оломоуцьким краєм Чеської республіки, благодійна організація Оломоуцького архієпископства подарує Львову 5 дзвонів, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Благодійна організація Оломоуцького архієпископства відвезе до Львова 5 дзвонів, виготовлені у майстерні Марії Томашкової-Дітріхової, яка знаходиться в Бродку біля Пршерова. Дзвони призначені для греко-католицької церкви. Подібний благочинний подарунок щодо Львівщини майстерня проводить вдруге – минулого року Львів отримав 3 дзвони.

Вага кожного дзвону 56 кг. Один з них оздоблений рельєфом, на якому зображені символи греко-католицької церкви, а саме відкрита книга і греко-католицький хрест. На інших чотирьох дзвонах вказаний рік і знак дзвонарської майстерні Дітріхових.

У квітні 2004 р. делегація Львівщини на чолі з головою облдержадміністрації Олександром Сендегою перебуваючи в Оломоуцькому Краї зустрілась з Гетьманом Краю Яном Бржезіною. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи налагодження співробітництва Львівської області з Оломоуцьким Краєм та основні його напрямки у 2004 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *