ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перевіряють готовність водойм до купання

|

На Львівщині перевіряють готовність водойм до купального сезону. Вперше за багато років створено робочі групи, які відучора розпочали перевірки водойм області. З 25 травня мешканці області знатимуть, де можна купатися, а де ні.

“Як показала сумна статистика, у 2002-му році на водоймах Львівщини загинули 134 особи, а минулого року – 119. Цьогоріч ми поставили собі за мету максимально скоротити кількість утоплеників шляхом інформування населення про небезпеку, покращення обслуговування водойм та забезпечення місць масового відпочинку рятувальними службами” – розповів заступник голови ЛОДА Богдан Матолич. За його словами, на сьогодні в найгіршому стані перебувають водойми Дрогобцького, Пустомитівського та Жидачівського району. Відтак керівництво області до початку купального сезону планує провести санітарну експертизу водоймищ, облаштувати їх до відповідних вимог, створити рятувальні пости та на окремих водоймах визначити місця для купання. Окрім цього, на водоймах, які державна санітарна служба визнає непридатними для купання, проведуть очистку води. Загалом на Львівщині сьогодні налічується понад 2 тисячі водойм, на 15-ти з них передбачається масове купання.

“Кожен власник водойми, де люди купаються масово, повинен укласти договір із рятувальними службами. Тому я думаю, що цьогоріч купальний сезон розпочнеться організованіше та безпечніше для життя мешканцв області” – наголостив Богдан Матолич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *