ОСТАННІ НОВИНИ

У військовому госпіталі відкрили відділення реанімації та інтенсивної терапії

|

Відкриття нового відділення реанімації та інтенсивної терапії клініки нейрохірургії та неврології відбулося сьогодні в центральному військовому клінічному госпіталі Західного оперативного командування. Це відділення сформоване ще в квітні 2003 року, але сьогодні воно відкрилося у колишній переобладнаній бібліотеці, оснащене медичною апаратурою за останнім словом доступної для України техніки. “Останнім часом по всій Україні почалася робота по відкриттю подібних відділень, проте досі схожого з нашим в західному регіоні України не було,” – говорить начальник клініки нейрохірургії та неврології, головний нейрохірург ЗахОК Іван Богдан.

Нове відділення призначене для надання спеціалізованої реаніматологічної допомоги і інтенсивної терапії хворим неврологічного та нейрохірургічного профілю з важкими порушеннями функцій центральної та переферичної нервових систем. За рік існування відділення проведена спеціальна перепідготовка особового складу у різних навчальних закладах Львова. Зараз відділення готове прийняти від чотирьох до восьми 6 або 8 важких хворих, залежно від потреби. До речі, вже в четвер перші хворі поступили у відділ.

За словами пана Богдана, кошти на створення такого потужного відділу надавали як Західне оперативне командування, так і жертводавці. За відсотковим відношенням це 40 та 60% відповідно. Точну суму, яка була витрачена на впровадження в життя цього проекту Іван Богдан не назвав. “Точну цифру дуже важко порахувати, тим більше, що відділ досі продовжує оснащуватись сучасним обладнанням,” – говорить він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *