ОСТАННІ НОВИНИ

Студентки вищої школи художнього моделювання виступили проти реорганізації свого закладу

|

Сьогодні під стіни адміністрації прийшли невдоволені студентки Всеукраїнської державної вищої школи художнього моделювання, вони протестують проти реорганізації і перейменування цього закладу на Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти. Боротися за свої права обіцяють до останнього, навіть у судовому порядку. Завтра вони мають зустрітися із заступником голови ЛОДА з питань політико-правової та гуманітарної сфери Володимиром Геричем та пошукати якогось компромісу.

Як повідомила одна зі студенток Наталка, вони хочуть відстояти свій заклад, який пропрацював 36 років, „хочемо, щоб він і надалі існував“. Наголосила, що цією реорганізацією їх позбавили прав, оскільки ніхто не попереджав, що буде реорганізація. „Ми вступили у вищий заклад, а закінчимо просте ПТУ“ – вважає вона. Інша студентка зазначила, що школа відома в Україні і, якщо її розфомують, не буде ніякого престижу. “Нам знімають і акредитацію. Ні з ким не порадилися – ні з нами, ні з нашими батьками, викладацький колектив теж нічого не знав”. Учора, кажуть дівчата, з ними зустрічався голова комітету профтехосвіти Мирослав Сорока, який запевняв, що центр – те ж саме, що і школа. Але студентки кажуть, що це не одне і те ж, бо акредитацію знімають.

“Ми хочемо того, за що платили гроші (1750-2000 грн. навчальний рік)” – наголосила інша з протестанток, Люда, – “Якби ми хотіли мати рівень ПТУ, то туди б і вступали, але ми йшли в школу свідомо, бо нам говорили, що це вищий рівень”. Дівчата запевнили, що боротимуться до останнього, аби їм повернули всеукраїнську державну вищу школу, для цього вони готові навіть звернутися до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *