ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські школярі змагаються за звання чемпіона міста з футболу

|

У львіські школи прийшло футбольне свято – 89 команд загальноосвітніх шкіл міста беруть участь у шкільній футбольній лізі Львова, яка стартувала ще 4-го квітня. Незабаром відбуватимуться фінальні ігри. У міському чемпіонаті беруть участь шкільні команди двох вікових груп та команди трьох вікових груп, які професійно займаються футболом.

“Майбутнє молодих талантів починається зі шкільного футболу. Тому ми створили міську програму фізичного виховання – це система змагань річного циклу за схемою піраміди ”- розповів начальник відділу спорту міськради Олександр Пазичук. Відповідно до цієї схеми, змагання розпочинаються на найнижчому рівні – у школах шести районів міста. “На вершину піраміди потрапить команда-майстрів. Відтак я переконаний, що через 5-6 років ця схема дасть потужний вибух” – наголосив пан Олександр.

Змагання шкільної ліги проходили на спортивних майданчиках шкіл, що подавали заявки (треба наголосити, що тут організатори ліги наткнулися на невеличкі проблеми, адже окремі школи нашого міста сьогодні не мають власних спортивних майданчиків). Фінальні ігри відбуватимуться на стадіоні “Юність”, де по двоє переможців від кожного району виборюватимуть звання чемпіона міста Львова з футболу серед школярів. Жеребкування відбудеться у п’ятницю, а самі фінальні ігри проходитимуть з 17 до 30 травня. Усі команди учасники обох турнірів отримають комплекти м’ячів, які спонсорувала торгова марка “Мівіна”. Відтак до львівських навчальних закладів доставлять 835 футбольних м’ячів. Переможців нагородять грошовою допомогою на для літнього оздоровлення в розмірах 300, 200 та 100 гривень.

Окрім цього, за такою ж схемою відбуваються змагання із 10 видів спорту, зокрема волейболу, легкої атлетики, настільного тенісу та спортивного туризму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *