ОСТАННІ НОВИНИ

Напад на мене мав політичний підтекст - Валентин Мороз

|

Минулої суботи після віче-реквієму присвяченому річниці з дня загибелі композитора Ігоря Білозора невідомі вчинили напад на громадського діяча, професора Валентина Мороза. Він вважає, що це була тільки імітація злочину, оскільки з його сумки вкрали тільки гривні та годинник подарований Президентом, а от долари залишили – про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції.

Валентин Мороз зазначив, що напали на нього неподалік його будинку біля Високого Замку завидна. “Я живу під замком вже одинадцять років, місцевий криміналітет мене знає і ніколи не чіпав. За ці роки ніхто ніколи не нападав. Сталося все це після гострого виступу на віче-реквіємі, а раніше я ще мав кілька виступів на підтримку кампанії Ющенка” – наголосив В. Мороз. Нападники підійшли до нього ззаду, один міцно стиснув за шию і наказав закрити очі, а інший порався з сумкою. Визначаючи цей злочин як псевдопограбування, він також наголосив, що все це відбулося неподалік лікарні, звідки в будь-який момент могли вийти люди, а ще вважає, “грабіжники так не роблять”. Молодики, які вчинили напад, розмовляли російською мовою.

Цікаво, що під час всього цього була ще третя особа, яка, як каже В. Мороз, наказала молодикам відпустити його, проте ніхто не знає, хто це був, а цей чоловік відмовився Морозові пояснювати, чому він за нього заступився. “Хтось мене хоче злякати, але це їм не вдасться, я тринадцять років сидів у в’язниці як політичний злочинець, але з криміналітетом, – мене не залякають” – наголосив він. Злочинців можна буде знайти навіть за годинниким, бо це був подарунок від президента і він має номер. Наразі вказувати на когось пальцем і звинувачувати когось конкретно В. Мороз не вважає за потрібне, оскільки фактів не має, але наголошує, що ця справа пройти безкарно не повинна.

За цю справу відразу взялася міліція. Як повідомив заступник голови облради, голова ЛОО ВО “Свобода”(яка організовувала віче) Андрій Парубій, ситуація з нападом на Мороза має не тільки юридичний, але політичний та моральний підтекст. У Львові продовжилося те, що було з Білозором. Львівська “Свобода” має намір провести цю справу до кінця. Сьогодні А. Парубій зустрічався з в. о начальника міського УМВСУ у Львіській області Михайлом Курочкою, який розповів про заходи, що їх вживає міліція. “Судячи з того, як Курочка описав заходи, якщо вони виконуються, можна сподіватися на результат”, – вважає він, – “Львів не Мукачево, тут для міліціонерів є певна традиція і вони знають свої обов’язки”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *