ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця може зазнати 146 млн гривень збитків

|

Підвищення цін на матеріали та обладнання без зростання тарифів на залізничні перевезення можуть призвести до 146 мільйонів збитків для Львівської залізниці в межах цього року. Про це йдеться у повідомленні прес-центру Львіської залізниці.

У повідомленні наводяться слова начальника Львівської залзниці Богдана Піха про те, що,

зростання цін на будматеріали порівняно із минулим роком склало від 17 до 55 відсотків, а ціни на запчастини зросли в діапазоні від 5 до 41 відсотка. “Особливо дорогим стало обладнання. Зокрема лампи загального призначення подорожчали на 51 відсоток, залізничні лампи—на 78 відсотків. Я вже не кажу про відоме зростання цін на електроенергію і енергоносії.” – каже Богдан Піх. За його словами, саме через це подорожчання залізниця змушена була відмовитися від закупівлі освітлювальних ламп на ВАТ “Іскра”.

“У всіх підрозділах нашої залізниці докладно проаналізували і обговорили проблему нинішніх виробничих відносин Укрзалізниці як державної структури із приватними підприємствами, акціонерними товариствами, які вдалися до невмотивованого підвищення цін. Я б назвав цю ситуацію колективним самообманом. Бо зрештою залізниця не існує само собою і для себе. Її послугами користуються ті ж структури, які влаштували безпрецедентні гонки із позицій – “ після нас хоч трава не рости”. Годі знайти інші пояснення” – говорить Богдан Піх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *