ОСТАННІ НОВИНИ

Наслідки аварії біля Нагірного продовжують ліквідовувати

|

Протягом минулої доби продовжувались роботи з ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася близько 17 години 9 травня біля села Нагірного Сколівського району на автошляху Київ-Чоп. Під час аварії, внаслідок перекидання бензовозу „МАЗ-6422“, стався вилив близько 8,5 т бензину (А-92) та забруднення території загальною площею близько 450 квадратних метри. Станом на 7 годину сьогоднішнього дня вивезено 40 кубічних метрів ґрунту та зібрано 5 тонн нафтопродуктів. Досі забрудненою залишається територія площею 150 квадратних метри.

За попередніми даними, в результаті несправності гальмівної системи водій бензовоза не справився з керуванням і з’їхав у кювет, автомобіль перекинувся. Внаслідок цього з секцій цистерни стався витік бензину та дизельного палива на проїзну частину дороги та подвір’я розташованого поруч будинку. Як повідомляє прес-центр ГУ МНС України у Львівській області, до місця події відразу вирушили пожежники-рятувальники міста Сколе. Вони евакуювали 4-ох осіб з житлового будинку та промили від бензину дорожнє полотно. Близько 19 години водії резервного бензовозу та рятувальники розпочали операцію з перекачування залишків бензину з розтрощеної цистерни в резервний бензовоз, яку вдалося успішно закінчити о 22 годині 40 хвилин.

Урезультаті надзвичайної події з 17 до 21 години було припинено рух транспорту на 686-ому кілометрі траси Київ – Чоп. До проведення рятувальної операції залучили 9 людей і 2 одиниці рятувальної техніки. Для визначення збитків, завданих навколишньому середовищу, на місце події скерували представників обласного управління екології та природних ресурсів. Роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації продовжуються. На місці події працює оперативно-мобільна група Головного управління МНС України у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *