ОСТАННІ НОВИНИ

Газету „За правду“ громадський комітет не видавав

|

Громадський комітет „За правду!“ не має нічого спільного із анонімною самвидавчою газетою „За правду“, яку нещодавно почали поширювати у Львові. Про це йдеться у зверненні, розповсюдженому членами ГК. Подаємо повний текст заяви повністю.

“Нещодавно у Львові почали поширювати анонімне самвичдавче видання під назвою „За правду”. Ми, члени громадського комітету „За правду!”, заявляємо, що ГК „За правду!” немає відношення до появи цього видання. Справа далеко не в тому, які цілі переслідували замовники і виконавці цього видання, але подібні методи викликають лише осуд і недовіру до того, що вони прагнуть добитися. Не можна робити добрі справи брудними руками. Цілком очевидно, що роблячи і поширюючи видання з назвою „За правду!”, його виконавці розраховували на пряму ідентичність з комітетом та його діяльністю, добре відомою львів’янам.

При створенні комітету „За правду!” заявлялися основні принципи діяльності – непричетність до будь-якої політичної структури, відстоювання прав і свобод, забезпечення розвитку громадянського суспільства. Ніколи громадський комітет „За правду!” не допускав анонімного звернення до громадян, оскільки тільки чесність і відкритість може забезпечити розвиток суспільства і відновити довіру громадян до громадських інституцій. Ми ніколи не дозволили б собі прикриватися кимось, якщо цілі справедливі.

Саме тому викликає занепокоєння анонімність замовників і виконавців цього вчинку. На наше переконання – не можна добиватися якихось результатів, залишаючись в тіні і використовуючи назви існуючих організацій. Жодна мета не оправдовує застосування брудних методів, до яких вдаються окремі люди, переслідуючи свою мету. Вважаємо, що поява подібного видання, що експлуатує назву комітету, який свого часу об’єднав велику кількість відомих, активних і небайдужих громадян, тим самим використало і всіх цих людей. Ми не тільки засуджуємо такий низький вчинок, але і заявляємо, що в разі подальшого використання назви комітету чи будь-яких інших провокацій зі сторони анонімних авторів, здійснимо все можливе, щоб віднайти виконавців цієї та інших провокацій і припинити подібне.

Члени ГК „За правду!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *