ОСТАННІ НОВИНИ

У День Перемоги відкриються “Віртуози”

|

Сьогодні Симфонічний окестр Львівської філармої провів першу репетицію разом із всесвітньовідомою оперною співачкою Вікторією Лук’янець. Їхнім спільним виступом у Львівській опері 9-го травня розпочнеться XXIII Міжнародний фестиваль музичного мистецтва “Віртуози”. Диригент Симфонічного оркестру Іван Юзюк на сьогоднішній прес-конференції відзначив що, і музиканти, і Вікторія Лук’янець залишилися задоволеними репетицією, бо пройшла вона з піднесенням, без особливих творчих непорозумінь.

Програма виступу, за слова пана Юзюка, складатиметься із двох відділень. Перше буде повністю присвячене творчості Моцарта, у другому звучатимуть українські народні пісні.

Окрім цього “першого акорду” Міжнародного фестивалю, виступаючі на зустрічі із журналістами відзначали чи не усі концерти, які проходитимуть у рамках “Віртуозів” аж до 4-го червня. Наголос було зроблено на виступах “Солістів Ковент-Гардена” Королівської опери (Англія), Національного ансамблю солістів України “Київська камерата”, Камерному оркестрі ЛДМА ім. М. Лисенка (це буде ювілейний вечір Ігоря Пилатюка з нагоди 50-ти річчя з дня народження та 25-ти річчя творчої діяльності).

Щодо фінансування фестивалю, то з бюджету було виділено 20 тисяч гривень – сума явно недостатня для проведення такого масштабного заходу. Організатори вперше вирішили об’єднати свої зусилля із компанією “ДікАрт”, спільно з якою провели два концерти, і яка має певні напрацювання у роботі із спонсорами. Окремі колективи, які візьмуть участь у “Віртуозах”, заздалегідь заручилися персональною спонсорською підтримкою. До прикладу, “Київ-брасс-квінтет” віддавна фінансує “Yamaxa”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *