ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські БЮТівці ігноруватимуть 9 травня

|

Дев’ятого травня львівські БЮТівці не проводитимуть жодних акцій пов’язаних з черговою річницею Дня перемоги. Про це повідомили лідери обласних партійних осередків “Батьківщини”, УРП-“Собор” та УНА-УНСО під час сьогоднішньої прес-конференції. “ Цей день не є святковим для українців, оскільки замість одного окупанта на нашій землі утвердився інший, ще гірший, тому ми відзначимо день перемоги над фашизмом 8 травня, коли й було підписано акт капітуляції” – зазначив лідер місцевого осередку УРП- “Собор” Ростислав Новоженець.

За його словами, восьмого травня о третій пополудні праві партії мають намір зібратися на Марсовому полі і вшанувати віче-реквіємом пам’ять українців, що стали жертвами Другої світової війни. З іншого боку, підкреслив Ростислав Новоженець, таким чином праві хочуть підкреслити, що ліві, які постійно проводять свої акції саме на цьому місці, не мають виключного права на нього, бо там покояться останки воякіув УСС та жертв комуністичного режиму, знищених НКВД у червні 1941 року, коли совіти тікали зі Львова. Крім того, БЮТівці планують провести ще й віче-реквієм за композитором Ігорем Білозором, адже саме восьмого травня його було смертельно побито на проспекті Шевченка.

Існує ще одна причина чому представники БЮТ відмовляються від голосних акцій протесту проти лівих – президентські вибори. “Зараз будь-яка акція протесту проти комунстів у Львові буде приписана Ющенкові і ЗМІ його політичних опонентів тільки чекають, щоби усе це розтиражувати” – каже голова ЛОО ВО “Батьківщина” Іван Денькович – “відтак ми вирішили відмовитися від проведення будь-яких акцій з цього приводу, аби не давати поживи політичним опонентам”. За словами І.Деньковича, для частини населення України цей день святковий і якщо вони хочуть його відзначати, то це їх право. Однак “недоцільно виходити проти дідусів і бабусь, які вважають своїм обов’язком кожного року показати, що у Львові існує радянська влада.”

Водночас БЮТівці ознайомлені з планами місцевого осередку КПУ пройти походом від Марсового поля до Пагорба слави та з намірами “Галицького вибору” їм у цьому перешкодити. “Кожна партія має свою тактику. Але ми сподіваємося, що міська влада звернеться до суду і всі походи будуть заборонені” – підкреслив Р.Новоженець.

Натомість дев’ятого травня праві мають намір відзначити День матері, що припадає на другу неділю травня. О другій дня вони збираються біля Палацу мистецтв, відтак ідуть походом до фігури Матері Божої, де буде відслужено молебень а потім – до Оперного театру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *