ОСТАННІ НОВИНИ

Міський голова не знайшов компромісу з депутатами і розпустив сесію

|

Міський голова, не знайшовши компромісу з депутатами міської ради, розпустив сьогоднішнє пленарне засіданя, під час якого затвердили лише одне питання порядку денного. Конфлікт між Любомиром Буняком та депутатами від “Нашої України” розгорівся навколо процедури прийняття ухвали “Про визначеня переліку земельних ділянок, призначених для продажу не земельних аукціонах”.

Після голосування за вище вказану ухвалу у залі виникло збурення. Нашоукраїнці попросили 5-хвилинну перерву, яка затягнулася довше. В той час мер, якому обридло чекати, заявив, що “Наша Україна” покинула сесійну залу та оголосив про закриття пленарного засідання. Однак, коли депутати повернулися до зали, Любомир Костянтинович зайняв своє робоче місце, намагаючись продовжити роботу сесії. Як виявилося згодом, із 50-ти присутніх депутатів за продовженя роботи сесії проголосували лише 35. Богдан Бедрило від імені “Нашої України” попросив дозволу на оприлюднення заяви, яку вдалося напрацювати депутатам під час перерви. “Наша заява стосується процедури і допоможе налагодити роботу сесії” – наголосив він. Проте Любомир Костянтинович на це не погодився. Відтак не обійшлося без особистих образ, які пролунали і в бік мера Львова, і в бік окремих депутатів. Опісля міні-наради біля столу голови, нашоукраїнцям таки дозволили прочитали заяву. “Фракція “Наша Україна” зафіксувала факти фальсифікації підрахунків голосів попереднього голосування, а також ми стурбовані тим, що в залі здійснюються маніпуляції стосовно окремих депутатів. Відтак вимагаємо переголосування, інакше ми не братимемо участі в сьогоднішніх голосуваннях” – озвучив заяву Богдан Бедрило. На це міський голова заявив, що ухвалу вже підписано і ніякого переголосування не буде. Нашоукраїнці покинули залу, а сесію через відсутність кворуму довелося розпустити.

На прес-конференції, яку нашоукраїнцям вдалося організувати відразу після сесійних баталій, голова постійної комісії депутатської діяльності, законості, самоврядування та зв’язків міськради Антон Ружицький розповів, що відповідно до зверненнь депутатів комісія займеться розслідуванням законності цього голосування “У кожного депутата візьмуть розписку – як він голосував, а після цього справу скерують до прокуратури” – заявив Антон Ружицький. Рішення комісії планують розглянути вже на наступному пленарному засіданні. Тоді ж слухатимуть і звіт міського голови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *