ОСТАННІ НОВИНИ

Демонстрації 9-го травня знову заборонять чи обмежать

|

Львівський міськвиконком подаватиме до суду заяву з проханням розмежувати ходу колон, заплановану у Львові на 9 травня. Цього разу є непорозуміння з ЛОО КПУ та регіональним політичним об‘єднанням „Галицький вибір” .На погоджувальній раді, яка відбулася сьогодні у керуючого справами Львівського міськвиконкому Олега Кузана, порозуміння щодо розмежування походів колон, організованих КПУ та „Галицьким вибором”, досягнути не вдалося.

КПУ пропонує, щоб її колона пройшла від Марсового поля по вул. Котика на вул. Личаківську і до Пагорбу Слави. А „Галицький вибір” наполягає на проходженні своєї колони від церкви Святої Покрови на вул.. Личаківській по вул. Котика до Марсового поля, де вони планують провести молебень. Відтак, на думку правоохоронців, ймовірна зустріч цих двох колон на вулиці Богдана Котика.

За словами в. о. начальника ЛМУ УМВСУ у Львівській області Михайла Курочки, це свято знову показує, що його використовують для нагнітання ситуації. „Це ті колони, які шукають одна одну”,— сказав він.

Водночас, міськвиконком не має жодних претензій до демонстрації Руського блоку, оскільки вона ні з ким не перехрещується, а також до заходів, які планує провести Партія регіонів, оскільки це буде лише покладання квітів. Крім того 9 травня зі своєю акцією планує вийти нове громадське об‘єднання „Третя республіка”. За словами одного з його лідерів Марка-Валерія Зброжека-Ланиці, вони планують провести невеличкий мітинг (20-25 осіб) на Пагорбі Слави, щоб примирити обидві сторони і зачитати повідомлення наступного змісту: „Ліві і праві досить сваритися! Нам пора для України жить! В Європі нас не хочуть, в Росію ми не хочемо!” – повідомляє „Вголос“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *