ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщину вдруге проігнорували

|

Цього року згідно з указом Президента України Львівщину вдруге не включили до складу делегації України у Конгресі місцевих і регіональних влад Європи (КМРВЄ) на 2004-2005 роки. Крім нас туди не ввійшла Волинська область, хоч минулого року її представники Європу відвідали – повідомила сьогодні під час прес-конференції депутат облради від Львівщини, єдиний кандидат до складу делегації Лариса Федорів. В той час, як голова облради Михайло Сендак написав звернення до президента з проханням внести зміни і таки включити представника від Львівщини, Л. Федорів обіцяє звернутися з відповідним листом до секретаря Ради Європи.

“Йдеться про область, яка належить до п’ятірки найбільших електоральних областей” – наголосила депутат. Вона також розповіла, що 9 лютого голова облради направив у Фонд сприяння місцевому саморядуванню при Президентові пропозиції кандидатур, їх було сім, але попросили скоротити список до одного, тоді, власне, вибрали, Л. Федорів. Коли з’ясувалося, що список кандидатур затверджуватимуть в Адміністрації Президента після вивчення, керівництво облради свідомо направило ще одного листа з прізвищем кандидата на включення у склад делегації у фонд, до цього послання було прикріплено підтримку громадськості. Але у листі зі списком членів делегації, який надійшов в облраду 15 квітня, прізвища Л. Федорів не було. “Я розцінюю це як грубе порушення прав депутатів, порушення статутних вимог Конгресу, де сказано, що членство має забезпечити збалансовану кількість представників областей, а також політичних сил” – наголосила депутат, – “ Опрацювання представника від Львівщини в такій структурі як Адміністрація Президента під керівництвом В. Медведчука… Це черговий політичний ляпас для Львівщини”.

У своєму звернення до Президента М. Сендак зазначає, що не хотів би, щоб в КМРВЄ обговорювали питання відсутності представника від прикордонної з ЄС області.

Змінити ситуацію і таки включити до списку делегації представника від нашої області, за словами Л. Федорів, можна не лише зверненням і відповідними змінами в указі підписаному Л. Кучмою, але і, написавши листа до секретаря Ради Європи, у повноваження якого входить стеження за створенням делегацій. Такий лист облрада має намір направити найближчим часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *