ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати польського сейму передали українським колегам „прикордонний стовп ЄС“

|

Святкування „Дня солідарності з новими членами Євросоюзу“ у рамках всеукраїнської акції „Кордони ЄС – на східні кордони України“, ініційоване УНП, відбулося 1 травня на прикордонних переходах Волинської, Львівської і Закарпатської областей. Символічний „прикордонний стовп Євросоюзу“ і прапор ЄС передали на лінії польсько-українського кордону депутати польського Сейму народним депутатам від Української народної партії. Урочиста церемонія відбулася 1 травня у Волинській області, повідомляє „Інтерфакс-Україна“.

Народний депутат українського парламенту Іван Заєць назвав вступ 10 країн у ЄС „розширенням зони демократії“ і „новими можливостями для України“. І додав, що хотів би, щоб Україна також однозначно зробила свій вибір на користь європейських стандартів, як це зробила Польща. „Ми повинні вийти з азіатських рамок і повернутися додому, у Європу“, – сказав він.

Своєю чергою польський парламентарій Ельжбета Крук назвала отримання членства в ЄС відразу десятьма країнами „безпрецедентною інтеграцією в історії Європи“. „Я хочу, щоб символічний „прикордонний стовп“, який ми сьогодні передаємо, став реальним прикордонним стовпом ЄС на східному кордоні України“, – зазначила вона.

Акція „Кордони ЄС – на східні кордони України“ відбудеться в найближчі місяці практично у всіх областях України – Заходу і Сходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *