ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська опозиція зустріла перше травня без провокацій

|

О дев’ятій годині на віче біля пам’ятника Т. Шевченкові зібралося близько двохсот обласних нашоукраїнців, уерпістів, унсовців, представників ВО “Свободи” та “Батьківщини”. Жодних прапорів не було і гасел вони не висували.

Як повідомив керівник блоку “Наша Україна” у Львівській області Петро Олійник, вчора ввечері представникам націонал-демократичних сил вдалося знайти компроміс і вони вирішили, що не будуть проводити окремі віче ( обласні осередки УНА-УНСО, УРП “Собор” та “Батьківщини” планували мітингувати біля пам’ятника Франка, а ГО “Комітет свободи” мала проводити акцію біля пам’ятника Шевченкові). П. Олійник зазначив, що по своїх каналах партії вчора повідомили людей, що від масових заходів відмовляються, аби уникнути провокацій, але, зважаючи на те, що про це рішення не вдалося б повідомити всіх і що деякі люди таки прийдуть, вони зібралися біля Шевченка на короткий мітинг, а після цього зустріч продовжать приміщенні 62-ої школи. “Ми хочемо показати всій Україні, що ми демократична сила, яка дійшла спільного рішення. Мукачево тут не пройде” – наголосив П. Олійник. В одному місці вони зібрали людей, щоби уникнути провокацій. Мітинг тривав близько години після чого всі пішли до школи, а площу перед Шевченком вони залишили, як зазначив голова ЛОО УРП “Собор” Ростислав Новоженець, під пильним наглядом правоохоронців.

Загалом, як зазначив начальник міського УМВСУ у Львівській області Михайло Курочка, сьогодні Львів охороняє достатня кількість правоохоронців. А певні джерела навіть кажуть, що для збереження правопорядку залучено близько трьох тисяч працівників правоохоронних органів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *