ОСТАННІ НОВИНИ

Позмагайтеся за вісім тисяч доларів

|

Український жіночий фонд спільно з мережевою жіночою програмою Інституту відкритого суспільства (Нью-Йорк) оголошують конкурс для режисерів-документалістів на створення фільму з гендерної проблематики. Конкурс проходитиме в рамках міжнародного проекту „Гендерний монтаж: парадигми в пострадянському просторі“. що рнеалізуєтьс творчою програмою в 12 країнах Центральної та Східної Європи.

Конкурс ставить за мету проаналізувати за допомогою документального кіно соціальні, політичні та економічні проблем країн пострадянського простору з гендерної точки зору. Організатори конкурсу очікують, що український документальний фільм, який буде створено в рамках проекту, допоможе висвітлити не тільки відомі, а і почасти приховані актуальні теми в Україні. Підтримуватимуться проекти творчих груп, до яких, крім документалістів, залучені фахівці, що мають досвід роботи з гендерної проблематики, а також проекти режисерів-документалістів, які готові працювати у команді з експертами з гендерних питань. У разі необхідності Український жіночий фонд рекомендуватиме експерта з гендерних питань для роботи над фільмом в якості консультанта.

За результатами конкурсного відбору буде обрано творчу групу, що братиме участь в проекті протягом 2004-2005 років. У вересні 2004-го року та червні 2005-го року для учасників проекту будуть організовані семінари за участю відомих документалістів, кінокритиків, експертів, а також керівників організацій, що займаються документальним кіно та директорів фестивалів документального кіно.

Згідно з вимогами, фільм має тривати 26-28 хвилин.Максимальний розмір гранту від УЖФ – $8,000. Перевага надаватиметься проектам, що передбачають додаткові джерела фінансування. Заявки на участь у консурсі можна подавати до 4-го травня за адресою: вул.Артема, 24Б, офіс 14, Київ, 04053

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *