ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителі пікетують мерію

|

Кількасот вчителів нашого міста розпочали загальноміський пікет Львівської міської ради. У руках вони тримають плакати із написами “Віддайте наші гроші”, “Поверніть освітянам борги”, “Голодні вчителі – злі” та скандують – “ганьба”. “Мені дуже прикро, що вчитель дійшов до того, що він не їсть, ночує під стінами райдміністрації та п’є лише мінеральну воду. І протягом трьох днів влада на це дивиться досить спокійно” – наголосила голова страйкому вчителів Франківського району Марія Перепуст.

А в сесійній залі, від імені освітянської делегації, яку до речі, заслухали лишень після 1,5-годинного пікетування мерії, пані Марія заявила, що учителі на цьому не зупинятимуться. “Якщо наші вимоги не задовільнять, то голодуватимуть вчителі усіх районів, але вже під стінами Ратуші. Під мерією також проводитимемо останній дзвінок та державну підсумкову атестацію”. Окрім цього, “розлючені” голодні вчителі погрожують припинити уроки взагалі. Від міського голови вчителі вимагають скерувати на виконання 57 статті Закону України “Про освіту” кошти профіциту бюджету 2003 року.

Натомість, мер Львова Любомир Буняк, заявив, що він ніколи не відвертався від освіти, нагадавши, що за два роки освітянський бюджет зріс від 63-ох мільйонів до 115-ти. “Я дуже шкодую, що вчителі голодують, і про це говорить вся Україна, але я впевнений, що за цим стоять “темні” сили” – наголосив міський голова.

Наразі представники пікетуючих вчителів пішли на нараду до депутатів від “Нашої України”. Якщо освітянське питання включать у порядок денний наступного пленарного засідання, то голодування можуть припинити вже сьогодні. Однак, ініціацію проведення референдуму за відставку міського голови не полишатимуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *