ОСТАННІ НОВИНИ

УНП в суботу вітатимуть Євросоюз на західному кордоні України

|

У суботу ЛОО УНП вітатиме поляків з офіційним приходом на їхні кордони Євросоюзу. Біля прикордонного переходу Шегині вони мають намір провести символічну акцію з прапорами ЄС, спеціальним дійством та патійним пивом – повідомив сьогодні під час прес-конференції голова ЛОО УНП Олекса Гудима. Це буде всеукраїнська акція, окрім львівських унпістів подібне робитимуть в Закарпатській області та на Волині.

В такий спосіб, на думку О. Гудими, вони продемонструють солідарність з поляками і всім Європейським союзом, на противагу тим акціям, що відбуватимуться у Львові. У той час, коли ліві відзначатимуть початок травня в контексті боротьби за певні реалії, унпісти хочуть святувати з тими, хто вже досяг цього рівня. “ Ми попередимо про свій приїзд. Може нам на зустріч вийде делегація з Польщі, цього наразі не знаємо” – зазначив О. Гудима – “Ми зможемо подивитися на Євросоюз не здалеку, а може, нам навіть дозволять встпупити на нього ногою, але ненадовго, бо наш час ще не прийшов, це буде не швидше 2010 року”.

Голова секретаріату УНП Богдан Соколовський зазначив, що суть акції полягає також у просвітництві. Власне, під час святкування вони говоритимуть багато про реалії ЄС. Своєю солідаризацією з поляками вони також хочуть показати влику різницю між Євросоюзом та ЄЕПом. “ Стандарти Євросоюзу відомі, а от на що треба орієнтуватися в ЄЕПі, досі невідомо”.

Біля кордону учасники акції планують вийти з евросоюзівськими прапорами потиснути руки сусідам та, як зазначив Олекса Гудима, “трохи пошуміти в межах чинного законодавства”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *