ОСТАННІ НОВИНИ

Права споживачів найчастіше порушують на ринках

|

Найбільшим місцем порушення прав споживача сьогодні є ринок. За словами начальника управління з питань захисту прав споживачів у Львіській області Павла Сосновського, значна частина підприємців, які торгують на вулиці перебувавють “поза законом”. Щоб якось врегулювати ситуацію він сьогодні провів “гарячу лінію” із підприємцями області.

За словами пана Сосновського, із усіх заяв споживачів щодо порушення їх прав підтверджуються 90% звернень, і половина з них стосується житлово-комунальної сфери та торгівлі. Відтак найбільше пересічного споживача нині турбує неякісна продукція, яку реалізовують на ринках, недобросовісне обслуговування та незадовільна сфера послуг.

Найчастіше на „гарячу лінію“ сьогодні телефонували підприємці, які скаржилися на часті і упепреджені перевірки, а також намагалися з’ясувати інформацію як поводитися в певних випадках, коли виникає конфлікт і з споживачем. Натомість Павло Сосновський запевнив, що упереджених перевірок просто не буває, адже найчастіше перевіряють тих, хто постійно порушує законодавство. „Особливо погано реагують на наші приписи підприємці, які працюють на ринках. Дуже часто вони торгують забороненим і неякісним товаром, привезеним із Польщі. Відповідно за це першого разу ми штрафуємо на 50%, а коли випадок повторюється, то порушник має заплатити не менше 1 тисячі 700 гривень“ – розповів пан Сосновський. І з сфери послуг найбільшими порушниками Павло Степанович назвав комунальні підприємства, які надають неякісні послуги. „Вони є постійними порушниками і їх ми вже знаємо напам’ять” – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *