ОСТАННІ НОВИНИ

З поляками порозумілися і з чехами теж

|

Минулого тижня мери малих міст, підприємці та аграрії на чолі з керівником області Олександром Сендегою відвідали Польщу і Чехію. Мета візиту, за словами губернатора, презентація області та вивчення досвіду польських та чеських регіонів. Під час поїздки було підписано кілька угод та декларацій різного характеру – повідомив О. Сендега сьогодні під час прес-конференції.

У складі делегації Польщу відвідало 35 мерів малих міст, 12 з яких у Любліні знайшли собі стратегічних партнерів, задекларувавши наміри про подальшу співпрацю в рамках програми “Сусідство: Польща-Білорусія-Україна”. Вони ознайомилися з діяльністю асоціації „Європейський центр інтеграції та співпраці“, органів самоврядуваня “Дім Європи” та єврорегіону “Буг”, відвідали фабрику переробки побутових відходів та ознайомилися з організацією збору сміття і очистки води. Представники аграрного сектору домовилися про співпрацю з оптовим ринком “Єлізувка” про допомогу львівському “Ринкові Шувар” у доставці обладнання та розбудові ринку. З дорадчою службою Консковолі домовлилися про навчання груп фермерів та дорадників, а в Кракові задекларували намір про співпрацю.

Під час візиту до Чеської Республіки, зокрема Оломоуца, представники обласної делегації провели переговори і домовилися у машинобудуванні: про створення цього року спільного проекту виробництв дорожно-будівельної техніки на базі жовківського заводу “Шляхоіндустрія” та створення спільного проекту комплектування гідроманіпуляторами у Львові автотранспортних засобів українського виробництва. Водночас, ВАТ “Галичфарм” домовився з “Фармаком” про розширення номенклатури поставок. Також вдалося домовитися про співпрацю в галузі легкої промисловості, а у сфері кооперації промисловців Оломоуца та Львівщини начальник управліня промполітикою ОДА подав близько 60 пропозицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *