ОСТАННІ НОВИНИ

Відомий сценарій святкування Дня Європи

|

Студенти-активісти, організатори проведення Дня Європи у Львові відкрили сьогодні журналістам сценарій святкування. Організатори, а саме центр “Молода Дипломатія”, ЛОГО

“Незалежне українське молодіжне об`єднання” та Європейська асоціація студентів права вважають, що святкування цього дня доведе Європі, що львівська молодь все ж орієнтується на Європейський Союз, навіть після офіційного вступу України у ЄЕП.

Отож, святкування європейських днів пройдуть 15 та 16 травня. Розпочнеться усе 15 травня у 10:00, коли у дзеркальній залі ЛНУ ім. І. Франка відбудеться круглий стіл за участю представників українських і європейських громадських організацій та інституцій. О 14 годині цього ж дня відбудеться конкурс дитячого малюнку на асфальті одразу в трьох місцях: на площі перед Оперним, біля кінотеатру “Кіно”, біля входу в парк культури ім Б. Хмельницького з боку вулиці Вітовського. Паралельно з конкурсами на алеї проспекту Свободи відбудеться ще одна акція. А саме виставка-презентація українських та європейських неурядових громадських організацій “Євро-ярмарок”. Закінчиться перший день святкувань благодійним “Львівським балом”, який розпочненться о 20:00 в Будинку вчених.

Наступного дня з 15:00 на проспектах Свободи та Шевченка львів’яни зможуть побачити святковий парад, у якому візьмуть участь артисти львівських театрів, курсанти, кінні екіпажі, вершники. Після завершення цього дійства о 16:00 біля пам’ятника Шевченкові відбудеться святкова вікторина на тему “Що ти знаєш про Європу?” Координатор проведення Дня Європи Андрій Цебенко вважає, що після проведення цієї акції львів’яни стануть більш обізнаними та більш європейськими.

Перед проведенням Дня Європи, організатори провели соціологічне опитування серед львів’ян на тему “Європейський вибір.” Серед основних запитань анкети було й таке: “Де знаходиться центр Європи?” Керівник відділу стратегічного планування проекту “Відродження” Андрій Салига задоволений, що із 500 опитаних львів’ян, 80% вважають, що центр Європи знаходиться в Україні. Серед відповідей респондентів були такі: Чоп, село Ділове, Львів, Рахів, Радехів, Карпати, Волинь, Івано-Франківська область та ін. Дехто вважає, що центр Європи знаходиться за межами України, а саме в Франції, Німеччині, Австрії, Польщі, Люксембургу, Бельгії та інше. Один із опитаних респондентів впевнений, що центр Європи розташований у США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *