ОСТАННІ НОВИНИ

Суддя покинув поєдинок за звання інтерконтинентального чемпіона за версією WBF через те, що спізнювався на поїзд

|

Скандалом закінчився учорашній поєдинок за звання інтерконтинентального чемпіона за версією WBF між українським боксером Романом Джуманом і угорцем Йожефом Матольчі у ваговій категорії 69,9 кг. Як повідомив сьогодні під час прес-конференеції президент Асоціації професійного боксу Володимир Каратаєв, один із суддів – київський рефері Олег Ліфанов посеред поєдинку покинув свої обов’язки, нікого не повідомивши покинув зал, бо спізнювався на поїзд до Києва.

Замість себе він залишив суддю з Росії, який натомість, уже після поєдинку написав заяву про те, що він помилково присудив перемогу угорцеві, хоча сам переконаний у перемозі Джумана. Як заявив Володимир Каратаєв, це перший такий випадок в історії боксу, коли суддя так безвідповідально поставився до своїх професійних обов’язків. “Як президента Асоціації я докладу усіх зусиль для того, щоби це питання було розглянуто на суддівській колегії і суддю дискваліфікували, бо це неймовірне порушення” – підкреслив В.Каратаєв.

У першій половині поєдинку переважав угорець, а потім Роман Джуман, за твердженнями усіх учасників прес-конференції переламав хід поєдинку і в останніх раундах мав перевагу. Це засвідчили й оцінки польського судді, який віддав перевагу українцеві. За словами віце-президента Асоціації професійного боксу України Сергія Янчишина, усі ці інциденти дають підстави про подання протесту на рішення арбітрів до офісу WBF в Австралії, аби безстороннья комісія розглянула цей випадок і винесла своє рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *