ОСТАННІ НОВИНИ

“Спротив“ вимагає справедливості

|

Другий день поспіль студенти-активісти, члени громадського об’єднання “Спротив” сидять в наметі біля стін облдержадміністрації в надії домогтися справедливості. Вони обурені подіями в Мукачевому і прагнуть від облради, голови облдержодміністрації та Президента України виконати їхні вимоги. Зокрема, від облради вони вимагають прийняти ноту протесту та засудити свавілля на виборах в Мукачевому, вступ України в ЄЕП та тиск на незалежні медіа. Від Олександра Сендеги молодь вимагає засудити на офіційному рівні події в Мукачевому та вступ України до ЄЕП.

Як завжди, найбільше вимог перепало на плечі Президента нашої держави. Від Леоніда Даниловича спротивці вимагають звільнити незаконно поставленого Ернеста Нусера, визнати перемогу на виборах кандидата від опозиції, покарати винних у мукачівському свавіллі, звільнити голову облдержадміністрації Закарпаття, звільнити міністра внутрішніх справ Білоконя, притягти до відповідальності голову ТВК. Молоді спротивці самі мало вірять у виконання їхніх вимог, проте вважають, що звернення уваги громадськості на мукачівський інцидент посіє спротив у львівської громади.

Акція з наметом триває із 18 години вчорашнього дня. Вчора ввечері біля намету зібралося близько 50 молодих людей спраглих до справедливості. Вночі у наметі залишалося 10 відчайдухів. Офіційно акція триватиме до завтрашньої 18 години. “Можливо, вона триватиме і далі, якщо ніхто не намагатиметься її припинити,” – говорить один з учасників Орест. Проте, за словами Ореста, вже вчора дехто почав перешкоджати проведенню акції. “Справа в тому, що ми подали заявку про проведеня акції в міськраду за один день до її початку, – говорить Орест – проте за новим львівським законом заявку необхідно подавати за два дні.” Так виходить, що хлопці вчинили адмінправопорушення. Сьогодні до спротивців підійшли правоохоронці і повідомили, шо їхню справу розглядають в суді. Хлопці принципово не відвідали судової зали, проте чекають на візит судового виконавця, який мав би згорнути намет. За словами Ореста, акційники не будуть в такому разі чинити спротиву, бояться кримінальної відповідальності. А загалом про правоооронні органи хлопці непоганої думки. “Міліціонери охороняли нас цілу ніч. Ми з ними навіть водичку з крекером пили,” – говорить Орест.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *