ОСТАННІ НОВИНИ

У бюджеті Залізничного району немає коштів для виплат вчителям – Василь Цяпка

|

26 квітня вчителі Залізничного району пікетуватимуть Залізничну районну адміністрацію з вимогою виплатити заборгованості за 57 стттею. На сьогоднішній день суди постановили, що адміністрація повинна сплатити вчителям 1 939 469 гривень і 23 410 гривень вихователям дошкільних закладів. Проте голова Залізничної районної адміністрації Василь Цяпка стверджує, що у бюджеті району немає коштів на задоволення судових вимог, є лише фонд по заробітній платі. Саме тому, якщо адміністрація сплатить відсуджені вчителями кошти, то збільшить заборгованість по поточній заробітній платі.

“Райдміністрація не несе жодних обов’язків щодо виконання судових рішень. На це є виконавча служба,” – говорить пан Цяпка. Однак він не хоче, щоб у людей склалося хибне враження про роботу адміністрації. “Важко пояснити людям, але ми фізично не можемо сплатити цих грошей” – говорить він.

Нещодавно аналогічна ситуація склалася і з педагогами Франківського району, які вимагали виплатити їм заборгованість по 57-ій статті від Франківської РДА і навіть встановлювали перед її приміщенням намети. Однак ці радикальні заходи ні до чого не призвели.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *