ОСТАННІ НОВИНИ

На виборах в Мукачевому “Наша Україна” позбулася посади мера і костюма Тараса Стецьківа

|

Незважаючи на те, що вже від ранку говорять про перемогу на виборах в Мукачево кандидата він СДПУ(о) Ернеста Нусера, депутати від “Нашої України” стверджують, що мають юридичні докази перемоги нашоукраїнського кандидата Віктора Балоги. За словами народного депутата Олега Тягнибока, на третю годину ночі вони мали протоколи скріплені мокрими печатками, з яких було чітко зрозуміло, що перемогу на 27 з 36 дільниць отримав Балога, на 8 дільницях переміг Нусер, а з дільниці №26 інформації не було. Здаватися і визнати поразку нашоукраїнці не збираються, при потребі обіцяють звертатися навіть до суду. Про події в Мукачево і про побиття деяких нардепів говорили сьогодні на прес-конференції.

“Те, що відбувалося в Мукачево вчора – справа кримінальних органів, на хід виборів впливали кримінальні сили не без підтримки правоохоронців та місцевої влади” – повідомив заступник голови облради Андрій Парубій. За його словами, до восьмої години вечора особливих порушень не спостерігалося. Натомість близько 19.50 він став свідком того, як на виборчу дільницю №17 “братки” намагалися пронести купу бюлетенів. При спробі А. Парубія та депутата Пінкевича втрутитися у справу, їх просто винесли з дільниці. Водночас, правоохоронці, які за цим всім спостерігали, не вжили жодних заходів, мотивуючи це словами “подивіться скільки їх”. “Ці політичні сили, які використовують криміналітет – банда. Я з жахом собі уявляю, що таке може бути, “ – додав він.

“Ситуація в Мукачево демонструє повну деградацію теперішньої влади. Настільки нахабно вона себе поводить, співпрацюючи з зеками і використовуючи обман. Це те обличчя, яке має сьогоднішня влада і особливо СДПУ(о)” – заявив О. Тягнибок. За його словами, протягом дня, згідно соціологічних досліджень, перевага Балоги була в розрахунку шість до трьох. Водночас всі комісії складалися виключно з людей Нусера. По закінчені виборів ніде не хотіли видавати протоколів, проте станом на третю годину ночі нашоукраїнці мали протоколи по 32 дільницях та інформацію ще з трьох, яка показувала явну перемогу В. Балоги на 5,5 тисяч голосів. “Це при умові, що близько 2,5 тисяч бюлетенів, де була галочка за Балогу, визнали недійсними, бо галочка бала занадто жирна” – каже нардеп. О. Тягнибок повідомив, що кандидат від “НУ” набрав 19 тисяч 385 голосів згідно з протоколами, тоді як Нусер – 13 898 (дані 26 – ої дільниці не враховано). Зважаючи на явну перевагу свого кандидата частина депутатів почала покидати Мукачево, але тоді почалося найцікавіше.

Народний депутат Тарас Стецьків не зміг прийти на зустріч з журналістами в костюмі – його йому порвали в Мукачівській ратуші правоохоронці, а крім цього надавали добрячих стусанів – повідомив він. Крім нього в приміщенні ратуші правоохоронці побили ще трьох народних депутатів Ю. Павленка, П. Олійника та Р. Безсмертного, до речі у двох останніх, за його словами, результати побиття видно на обличчі. Ці ушкодження депутати отримали після того, як з’явилися в Ратушу близько червертої ночі до виборчої комісії за поясненнями. Змопівці побили їх незважаючи на те, що вони пред’явили посвідчення народних депутатів. Частина депутатів нашоукраїнців поїхала до Києва. Звідти на чолі з Зінченком вилетить офіційна делегація ВРУ для вияснення ситуації. Вже сьогодні буде проведено погоджувальну раду “НУ”і, можливо, завтра питання по Мукачево слухатимуть на засіданні ВРУ. Програвати “НУ” наміру не має, вони навіть готові виясняти результати голосів в суді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *